Huurder Gerarduskerk Eindhoven maakt zich later bekend

De ‘landelijke partij’ die door de commissie Herbestemming Kerken van de parochie Sint Joris is verkozen om de Gerarduskerk in Stratum een tweede leven te geven, wil zich nog niet bekendmaken. Dat meldt Nico van Dongen van het parochiebestuur.

Vorige weeGerarduskerk1k verklaarde Van Dongen nog dat hij openheid van zaken zou kunnen geven, nadat de voorlopige gebruiksovereenkomst is ondertekend.

“Dat is inmiddels gebeurd, maar de huurder wil onder meer eerst zijn eigen mensen informeren en daarna pas naar buiten treden”, zegt Van Dongen. Hij verwacht dat dit binnen enkele weken zal gebeuren. Dat is ook nodig in verband met de aanvraag van de benodigde vergunningen, zegt hij. Van Dongen wil wel kwijt dat het gaat om een ‘landelijk opererend bedrijf wat werkzaam is in de bewegingssector’. Dat kan duiden op bijvoorbeeld een fitnesscentrum of sportschool. Het bisdom heeft ingestemd met de herbestemming.

Selectie
Vorige week werd bekend dat het plan van omwonenden – een horecafunctie met leerwerkplaatsen en gebruik van het monumentale kerkgebouw voor kleinschalige evenementen – niet is geselecteerd door de herbestemmingscommissie. Volgens Van Dongen is de afgelopen jaren met een groot aantal partijen gesproken. Het voorstel van de omwonenden, verenigd in de Stichting Herbestemming Gerarduskerk, voorzag in het gebruik van voorlopig slechts de helft van het gebouw. De ‘winnende’ partij neemt de hele kerk, nog voor het eind van dit jaar, in gebruik.

Bron: ED.nl  Rob Burg