Jeroen Bosch lezing in Gerarduskerk.

flyer afficheOp maandag 4 en woensdag 6 april 20.00 u. zullen – in het kader van het Jeroen Boschjaar en de prachtige tentoonstelling in Den Bosch- lezingen over Bosch worden gehouden. Bosch is mysterieus en vrijwel onnavolgbaar in zijn grote werken als “De tuin der lusten” en “Het laatste oordeel”. Verklaringen en duidingen wisselden in de loop der tijden.

Bosch verteld.

Door verder onderzoek en vergelijkingen zijn evenwel een aantal geheimen ontsluierd geworden. De bewondering voor zijn visie en genialiteit is er niet minder door. Zijn “vertellijnen” en opeenvolgende beelden worden in deze lezing verhelderd. Ook zijn speciale kleurgebruik, combinaties en opbouw met symbolische betekenissen, zullen aan bod komen. De lezing zal bijdragen aan een veelzijdige kijk op zijn magnifieke werk. Een bezoek aan de grote Jeroen Bosch tentoonstelling zal daardoor een nóg grotere ervaring worden. Een prima voorbereiding dus!

Sterke beleving.

Veel werken – niet alle – kunnen op een avond besproken worden. Een logische opbouw, met aandacht voor zowel het grote geheel als de veelzeggende details, zorgt voor sterke beleving. Met een dubbel scherm, passende muziek en deskundig commentaar wordt het bijzondere van Bosch duidelijk gemaakt.

De lezing wordt gegeven door Ton Rietbergen, die zich speciaal op het Jeroen Boschjaar heeft voorbereid en al diverse lezingen heeft verzorgd.  Beelden en de muziek: door Gabriël van Asseldonk.  Meer info:  kunstverteld@gmail.com

Plaats.

De lezingen worden gehouden in de voormalige Gerarduskerk, Gerardusplein. Stratum, Eindhoven

De zaal is open vanaf 19.00 u.  einde van de lezing: rond 22.30 .

De entree bedraagt € 10,00.   Dit is inclusief koffie/thee in de pauze.