Nieuwe invulling Gerarduskerk

Afgelopen week kregen we bericht dat het Parochiebestuur kiest voor een nieuwe bestemming van het gebouw.

Deze keuze betekent dat ons plan niet doorgaat. Wat de nieuwe bestemming wordt, zal het parochiebestuur binnenkort bekend maken.

Vier jaar geleden hebben we met jullie de eerste stappen gezet om het kerkgebouw te behouden.
Dat bleek geen eenvoudige opgave.
We hebben veel energie gestoken in het betrekken van belanghebbenden, het verbinden van partijen en het uitwerken van een architectonisch concept.
Diverse plannen bleken na onderzoek niet of onvoldoende haalbaar.

Begin dit jaar is samen met Lumens een plan ingediend dat naadloos aansluit bij de behoefte van de buurt.
Ook voldoet dit plan volledig aan de eisen die het Parochiebestuur in haar kadernotitie stelt:
Sociaal-maatschappelijke functie, culturele activiteiten, ontmoetingsplaats en economische activiteiten.

Ons plan is serieus besproken maar blijkbaar was er ook een andere initiatiefnemer.
De keuze is daar op gevallen.
Als Stichting vinden we het oprecht jammer dat er geen overeenstemming is bereikt voor het realiseren van een ‘sociale ontmoetingsplek’ in de Gerarduskerk.

Businessplan 09-02-2017