Ontwikkelingen Gerarduskerk.

Update: 08-02-2017

Het zal u niet ontgaan zijn dat er (nieuwe) ontwikkelingen zijn omtrent de invulling van de Gerarduskerk. Wij informeren u hier over hetgeen ons bekend is.

Nadat wij als stichting herbestemming Gerarduskerk eind maart 2017 de mededeling ontvingen dat de eigenaar, de parochie St. Joris,  een voorlopige overeenkomst heeft gesloten met een partij in de bewegingssector zijn er geen inhoudelijke mededelingen meer gedaan vanuit het parochiebestuur.

Op 26 juni  jl. is er een omgevingsvergunning aangevraagd voor het maken van een viertal kozijnen in de beide zijgevels i.v.m. transformatie tot een sportcentrum.  Op 10 juli jl. is er een omgevingsvergunning aangevraagd voor het gedeeltelijk slopen van het pand t.b.v. mogelijke herbestemming.  Dit roept bij een groot deel van de buurtbewoners vragen op.

Voor alle duidelijkheid de stichting Herbestemming Gerarduskerk is bij de huidige ontwikkelingen géén partij.

Als leden van de stichting hebben we besloten:

• De stichting voorlopig nog niet op te heffen.
  • Een neutrale positie in te nemen.
  • Informeren van buurtgenoten over ontwikkelingen en deze nauwlettend te blijven volgen.
  • De stichting zal zodra bekendgemaakt wordt wie de hurende partij is, contact zoeken met deze partij om te beoordelen of en welke mogelijkheden er zijn tot samenwerking met betrekking tot buurtontmoeting en buurtactiviteiten.

Dit bericht zal worden aangevuld wanneer er sprake is van nieuwe informatie.

Berichtgevingen:

08-02-2018: Omgevingsvergunning verleend: V17/31740, St Gerardusplein 25, transformeren van een kerk tot een Fitness centrum, Sportcity-Eindhoven.

16-01-2018: Verbouwing Gerarduskerk Eindhoven stilgelegd op last van gemeente.  zie ook: http://www.gerarduskerk.nl/verbouwing-gerarduskerk-eindhoven-stilgelegd-op-last-van-gemeente

05-12-2017: Omgevingsvergunning aangevraagd V17/31740, St Gerardusplein 25, transformeren van een kerk tot een Fitness centrum, Sportcity-Eindhoven.

26-06-2017:  Omgevingsvergunning aangevraagd V17/30046, St Gerardusplein 25, Maken van een  viertal kozijnen in de beide zijgevels i.v.m. transformatie voormalige kerk tot een sportcentrum.

10-07-2017: Omgevingsvergunning aangevraagd V17/30203, St Gerardusplein 25, Gedeeltelijk slopen van het pand t.b.v. mogelijke herbestemming.

25-08-2017:  Verlenging beslistermijn.   Omgevingsvergunning aangevraagd V17/30046, St Gerardusplein 25.   Maken van een  viertal kozijnen in de beide zijgevels i.v.m. transformatie voormalige kerk tot een sportcentrum.

08-09-2017: Verlenging beslistermijn. Omgevingsvergunning aangevraagd V17/30203, St Gerardusplein 25, Gedeeltelijk slopen van het pand t.b.v. mogelijke herbestemming.

10-10-2017: Omgevingsvergunning verleend. Omgevingsvergunning aangevraagd V17/30203, St Gerardusplein 25, Gedeeltelijk slopen van het pand t.b.v. mogelijke herbestemming.