Over ons

10 februari 2013 was de laatste dienst in de Gerarduskerk. De toekomst van ons kerkgebouw is onzeker. Wordt het lange leegstand, of zetten we er samen de schouders onder om een herbestemming voor ons middelpunt van de buurt?

Bij de Herbestemming Gerarduskerk slaan ruim 40 enthousiaste buurtgenoten de handen ineen om zelf te zorgen voor een stralende toekomst voor het middelpunt van de buurt. Al tijdens de eerste bijeenkomst (18 februari 2013),  bleek dat er voldoende kennis en capaciteit aanwezig is om een gedegen en slim plan van aanpak te kunnen maken voor een nieuwe functie voor de kerk; bouw, vastgoed, architectuur, recht, financiën, organisatie, communicatie, onderhoud, planning, cultuur en theater, zorg etc. Genoeg enthousiasme dus, om op eigen kracht dit ambitieuze plan op te pakken. Bijzonder dat zoveel mensen zich zo sterk betrokken voelen bij de Gerarduskerk.

De werkgroep Herbestemming Gerarduskerk stelt zich tot doel om de toekomst van het gebouw zelf te waarborgen. In nauwe samenwerking met de St. Joris parochie, willen we een passende herbestemming vinden, die aansluit op de behoefte van de bewoners in de omliggende wijken.  Een plek waar samenkomen vanzelfsprekend is, een plek die inspireert tot het leggen en onderhouden van sociale contacten. Waar commercie, cultuur, zorg, en sociaal maatschappelijke functies elkaar versterken in een unieke omgeving.