Over ons

Plannen voor een tweede leven voor de al vijf jaar leegstaande Stratumse Gerarduskerk, opgezet door omwonenden in samenwerking met Lumens, zijn door het bestuur van de Sint-Jorisparochie verworpen.

De Stichting Herbestemming GerarGerarduskerkduskerk heeft  haar businessplan in februari 2017 ingediend bij het parochiebestuur. Dat plan voorziet in de vestiging van een ‘sociale ontmoetingsplek’ met horecagelegenheid en leerwerkplaatsen. In de kerk zouden ook evenementen, beurzen en exposities gehouden kunnen worden.

Volgens de stichting sloot het plan naadloos aan bij de behoefte van de buurt en voldoet het volledig aan de eisen van het parochiebestuur. Een ontmoetingsplaats met een sociaal-maatschappelijke functie en waar culturele en economische activiteiten kunnen plaatsvinden.

Het parochiebestuur en verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gebouw, heeft gekozen voor het plan van een tweede partij, Sportcity.  SportCity, de nieuwe huurder van het gebouw, hoopt in maart 2018 de verbouwing van kerk tot fitnesscentrum te kunnen voltooien. Het is het twintigste filiaal in Nederland en het tweede in het zuiden van het land; SportCity is vooral in de Randstad actief.