Verbouwing Gerarduskerk in Eindhoven kost meer tijd.

De verbouwing van de Eindhovense Gerarduskerk tot fintesscentrum kost meer tijd dan gedacht. Het is SportCity niet gelukt om hier voor de jaarwisseling van start te gaan.

‘Een verbouwing in een monumentaal pand is complex. We werken, onder toezicht van overheidsinstanties, zorgvuldig aan het monumentale gebouw om zijn bijzondere karakter intact te houden’, aldus SportCity. ‘We stellen alles in het werk om in maart 2018 onze deuren officieel te openen.’

Bootcamp
Vrijdag 19 januari biedt SportCity wel een alternatief programma, zoals een bootcamp op het plein voor het kerkgebouw. Wie wil, kan nu al terecht voor een rondleiding in het gebouw. Die worden onder meer op maandag en dinsdag gehouden tussen 17.00 en 20.00 uur en op vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur.

SportCity stelde zich eerder ten doel om eind 2017 klaar te zijn. De Gerardus Majella kerk in Stratum moet zijn twintigste filiaal worden in Nederland en het tweede in het zuiden van het land; SportCity is tot nu toe vooral in de Randstad actief.

Monument
De Gerarduskerk wordt niet langer gebruikt als kerk, door de teruggang in het kerkbezoek. Het parochiebestuur verhuurt het hele gebouw daarom sinds eind vorig jaar aan SportCity. De Gerarduskerk is in 1925 gebouwd en in 1970 aangewezen als gemeentemonument.

ED.nl Vanda van der Kooi